Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Väx med Vida

Välkommen att växa med oss!
Är du snart utbildad ingenjör, jägmästare eller liknande? Då vill vi välkomna dig till Vida, Sveriges största sågverkskoncern. Varje dag tar vi vara på en fantastisk råvara som är efterfrågad över hela världen: tall och gran från skogarna runt våra anläggningar. Med fokus på både den globala marknaden och samhällena i vår närhet skapar vi bra, trygga jobb på orter där Vidas verksamhet ofta är bland de största. Hos oss får idéer och människor växa. Det gör att vi kan satsa långsiktigt och hållbart mot framtiden.

Med mer än 150-åriga rötter sträcker vi oss mot toppen i vår bransch. För oss är det viktigt att alltid förnya oss och tänka framåt, att använda den bästa tekniken och att våga prova nya tankar.

Till vårt traineeprogram söker vi unga talanger som vill ta första stegen i en karriär inom vår växande framtidsbransch. Programmet riktar sig till dig som vill växa i ett internationellt företag med stora resurser, men ändå i ett natur- och människonära sammanhang, där omtanke och hållbarhetsfrågor alltid är i fokus.

Som trainee jobbar du mot ett av våra 12 sågverk där du i nära samarbete med en handledare arbetar med allt från produktion och planering till ledarskap och ständiga förbättringar. Du kommer också göra frekventa resor till andra delar av koncernen. Det ger dig en unik inblick i hela vår verksamhet, med målet att så småningom landa i en nyckelposition inom koncernen.

Som person är du vetgirig, nyfiken och öppen för både ny kunskap och nya relationer. Och framför allt delar du vår värdegrund som vilar på engagemang, enkelhet och drivkraft.

Vårt traineeprogram startar i anslutning till sommaren 2025 och pågår fram till sommaren 2026. En traineetjänst ger dig möjlighet att lära känna hela vår verksamhet – från vårt inköpsbolag till försäljningsbolag – och lära dig hela kedjan från skog till produkt. Just nu investerar vi i lite mer i Alvesta, Vislanda, Hjältevad och Borgstena och prioriterar därför en placering på någon av dessa orter.

Vida har utsetts till Årets Karriärföretag 2022, 2023 och 2024. Vårt traineeprogram rankas som topp 15 i samma undersökning. Med en tillsvidareanställning på heltid från dag ett och en bra handledare som stöd, ser vi till att du växer hos oss.

Vidas sågverk

Vidas sågverk finns på orterna:

Alvesta, Borgstena, Hjältevad, Hestra, Hästveda, Nössemark, Tranemo, Urshult, Vislanda, Vimmerby, Orrefors och Mörlunda.

 

Om VIDA

Vi är Vida
Vårt hjärta finns i den svenska skogen. Vi är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog och är stolta över att arbeta med trä som är en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar. Koncernen har 1 500 anställda på 23 produktionsanläggningar varav 12 sågverk. Vidas sågverk är moderna och specialiserade inom sitt område. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke som exporteras till hela världen, men vi är också Nordens största tillverkare av träemballage. Dessutom tillverkar vi hus och energiprodukter.

Våra värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt. Värdeorden fungerar som ledstjärnor i vardagen. Vår kultur kännetecknas av engagemang, enkelhet och drivkraft. Trots att vi vuxit mycket de senaste åren har vi fortfarande kvar det lilla företagets närhet och sammanhållning. På Vida har vi korta beslutsvägar och vi går snabbt från ord till handling.

Senast uppdaterad: 2024-09-09

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Underwater Systems Tech Talent Program

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Bloomprogrammet

Våra premium-partners